Krijo dyqanin tënd online. Regjistrohu

CASTROL ALBANIA

Castrol u themelua nga Charles “Cheers” Wakefield nën emrin “CC Wakefield & Company”. Në 1899, Charles la punën e tij në Vacuum Oil për të filluar një biznes të ri të lubrifikantëve për trenat dhe makineritë e rënda.

Në fillim të shekullit, Wakefield zhvilloi një pasion personal për dy mjete të reja motorike: automobilin dhe aeroplanin. Kompania filloi të prodhonte lubrifikantë për këta motorë të rinj, të cilët kërkonin vajra që ishin mjaftueshëm të lëngshëm për t’u ftohtë në ndezje dhe mjaftueshëm të dendur për të vazhduar të punonin në temperatura shumë të larta. Studiuesit e Wakefield zbuluan se shtimi i vajit të kastorit, një vaj vegjetal i bërë nga farat e bimës me të njëjtin emër, prodhoi një produkt të përsosur. Ata e quajtën produktin e ri “Castrol”, nga emri në anglisht i bimës së kastorit, “castor”. Në 1919 John Alcock dhe Arthur Brown zgjodhën Castrol për të lubrifikuar motorin e tyre në fluturimin e parë transatlantik.

Pasi shpiku një lloj të ri vaji motorik, CC Wakefield filloi një mënyrë të re komunikimi me klientët e mundshëm: sponsorizimin. Emri Castrol filloi të shfaqej në banderola dhe flamuj të ngjarjeve aeronautike, garave me motor dhe përpjekjeve për të thyer rekorde të shpejtësisë tokësore.

Në vitin 1960, emri i vajit motorik praktikisht kishte errësuar atë të themeluesit të tij të mrekullueshëm dhe “CC Wakefield & Company” u bë thjesht Castrol Ltd. Në vitin 1966 Burmah Oil Company bleu Castrol dhe në 2000 Burmah-Castrol u ble nga BP.

Categories
  • All
  • Favorite
  • Popular
  • Most rated
  • Expired
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj castrol Edge Professional 0W-30 A5
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Castrol Edge Professional 5W-30 LL04
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol Edge 5W-30 C1
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol Edge 5W-30 C3
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol Edge 5W-30 LL
Vaj Motorri Castrol Edge 5W-30 LL
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol Magnatec Professional 10W-40
Vaj Motorri Castrol Magnatec Professional 10W-40
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol Magnatec 5W-30 A5
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol Magnatec Professional 5W-40
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol GTX Ultraclean 10W-40
Vaj Motorri Castrol GTX Ultraclean 10W-40
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Add to compare
Vaj Motorri Castrol EDGE 5W-30 LL
Show next
Industriale.al
Logo
Reset Password
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart